Op donderdag 7 december organiseerde Zon Regio Zwolle de lancering van de 8e editie van de ZON magazine bij The Green East. De release werd geopend door Jan Nabers, voorzitter van adviesraad ZON’ regio Zwolle. Vervolgens nam Geert Sol een ieder mee in de opstart van het innovatie- en onderzoekscentrum The Green East, waar wordt gewerkt aan de transitie naar een circulaire agri- en foodbusiness. Dennis Melenhorst, wethouder gemeente Raalte, legde het accent op de kracht van samenwerking binnen de Regio Zwolle bij technologisering in de Agri- en foodsector. Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat technologisering heeft doorgevoerd binnen het bedrijf is het melkveebedrijf Haarman. René en Jorien Haarman presenteerden de melkcarrousel voor het geitenbedrijf, waarbij de technologische en sociaal maatschappelijke kant centraal stond.

Tijdens de rondleiding over The Green East werden de laboratoria, kweekkamers en de nieuwe technologieën binnen de kas gepresenteerd. Tevens werden de bouwplannen gepresenteerd.

De kracht van de regio is de kracht van het verbinden. De studenten van het Carmel College, Cibap, Zone College, Aeres Hogeschool en de WUR, die samenwerken binnen The Green East, werden door Annet Spijkerman geïnterviewd. Zowel de verbondenheid met The Green East als met Regio Zwolle stond kwam daarin sterk naar voren.

Na het overhandigen van de 1e exemplaren van de ZON Magazine aan André Jansen (eigenaar van The Green East) en Dennis Melenhorst, kon een ieder genieten van Sallandse streekproducten die werden verzorgt door De Maathoeve.

Bekijk hier een sfeerimpressie van het release-event van ZON'regio Zwolle nummer 8 via https://www.zonregiozwolle.nl/nieuws/i/33-artikelen/226-geslaagde-release-zon-8

De organisatie van deze release lag in handen van A2 business, Gemeente Raalte, De Maathoeve, melkveebedrijf Haarman en The Green East.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

The Green East

Bij The Green East ontwikkelen we de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness. Wij staan aan de basis van green development door te zorgen voor kruisbestuiving tussen de startups die bij ons gehuisvest zijn en door het faciliteren van ondernemersgericht experimenteel onderzoek bij ons in de laboratoria, de kassen, de kweekkamers en de vollegrondsproefvelden. Daarnaast bieden wij onderwijsinstellingen ruime mogelijkheid om met ons mee te groeien.

Home of green development

Algemene Voorwaarden  / Privacy  / © 2019 The Green East  / website by: advice.nl

 

Contact

The Green East B.V.
Drosteweg 6 - 8
8101 NB Raalte
The Netherlands

info@thegreeneast.nl
0572-745612