Onderzoek

TO MEASURE IS
TO KNOW

De uitgebreide en professionele faciliteiten en de aanwezige kennis over de faciliteiten bij The Green East, kan van meerwaarde zijn voor een startup. De medewerkers van The Green East kunnen de startups ondersteunen in de uitvoering van onderzoeken. Denk hierbij aan dagelijkse handelingen in teelt gerelateerd onderzoek of het opbouwen van een onderzoek installatie.

Laboratoria

The Green East biedt startups verschillende mogelijkheden omtrent laboratoria. De startup die enkele keren per week een lab nodig heeft kan gebruik maken van ons gezamenlijk laboratorium. Dit lab is voorzien van alle basis benodigdheden. Denk hierbij aan flowkast, zuurkast en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast hebben wij laboratoriums te huur die ingericht kunnen worden naar de wens van de startup.

Testinstallaties

Als startup is het handig om je klanten te kunnen laten zien waar je mee bezig bent. Dit kan met foto’s en video! Maar een testinstallatie dicht bij jou kantoor zou ideaal zijn. The Green East biedt de huurders de mogelijkheid om binnen of buiten testinstallatie op te zetten.

Kweekkamers

The Green East beschikt over kweek/klimaatkamers. Deze ruimtes zijn ideaal voor onderzoek die een geconditioneerde omgeving eisen. De ruimtes zijn regelbaar op luchtvochtigheid, full spectrum verlichting, temperatuur en CO2 kan worden toegevoegd. De kweek/klimaatkamers zijn te huur vanaf 13m2 tot 19m2 per zowel ingericht en niet ingerichte te huur.

Keuken

De nieuwbouw is voorzien van een proefkeuken. In deze keuken worden innovatieve producten bereid. Startups kunnen dierdoor makkelijke de vertaalslag maken van grondstoffen uit het lab naar creatieve, smaakvolle, innoverende producten.

Een perfecte plek voor startende Food designers en startups in de foodsector.

The Green House

De kas op het terrein is voorzien met verschillende Hydroponic systemen. Hydroponics is een teelmethode waarbij gewassen op water worden gekweekt. Een van de belangrijkste redenen om gewassen uit de grond te halen en op water te gaan kweken is dat het groeimedium water veel beter is te controleren en conditioneren.

Een groot voordeel is dat Hydroponics een indoor teeltproces is in een geconditioneerde kas, waarbij invloeden van buitenaf geen gevolgen hebben op de teelt. Om deze reden kan er via Hydroponics in verschillende klimaten een jaargetijden, continue en gecontroleerd gekweekt worden.

Vollegrondsproefvelden

Het terrein van zes hectare wordt volop ontwikkeld en voorziet ruimte voor vollegrondproeven.

De vollegrondproefvelden zijn geschikt voor bedrijven die onderzoeken binnen en buiten willen combineren. Denk hierbij aan kleinschalige onderzoek in de kweekkamers en in de vollegrond. De vollegrondproefvelden van The Green East zijn geschikt diverse thema’s. Neem contact met ons op en wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.